Buurman van De Praets: Sjonnie Eggink van Bewonersplatform Meinerswijk


Sjonnie Eggink is sinds begin 2008 voorzitter van de vereniging Bewonersplatform Meinerswijk. Al vanaf 1999 is hij bewoner van De Praets; samen met zijn vrouw Anne, zijn dochter en zijn zoon bewoont hij daar een prachtige begin-20e-eeuwse bovenwoning.
Daarvóór woonde Sjonnie op de Gelderserooslaan in Malburgen, vanwaaruit hij vaak richting de Stadsblokken wandelde ('met de toen duizenden konijnen!'), dus hij kent het gebied al lang vrij goed. Beroepsmatig is hij software developer (Senior Java Developer en Software Architect, om precies te zijn).

Bewonersplatform Meinerswijk bestaat eigenlijk al sinds de jaren '70 van de vorige eeuw, maar het heeft in meerdere vormen bestaan. In huidige vorm bestaat de vereniging sinds 2008 en Sjonnie was bij de oprichting daarvan aanwezig.
Het bestuur bestaat momenteel uit 5 bewoners uit verschillende delen van het gebied (Meinerswijk, De Praets en Stadsblokken); naast Sjonnie hebben Erik, Casper, Reanda en Petra zitting in het bestuur.

Het doel van de vereniging is (en we citeren hier even de oprichtingsstatuten) 'het behartigen van de bewonersbelangen van Stadsblokken-Meinerswijk in de ruime zin des woords', 'het leveren van inbreng in het gemeentelijke burgerparticipatieproces [...]', 'het leveren van bijdragen aan voorbereiding en eventuele realisatie van de plannen die woon- en leefgenot van de bewoners vergroten' en 'het bieden van ruimte aan individuele standpunten over individuele belangen in de achterban van de vereniging.'

Het bestuur komt geregeld bij elkaar; enkele malen per jaar (naast contact via telefoon en mail), maar mogelijk ook vaker als de situatie daarom vraagt.
Daarnaast verspreidt het bewonersplatform een nieuwsbrief voor zijn leden (bewoners van het gebied), over alle ontwikkelingen in Stadsblokken-Meinerswijk -- o.a. met betrekking tot de bouwplannen die er liggen.

Foto: Sjonnie Eggink op De Praets.

Reacties

Populaire posts